Maradona kifakadt

 2009.10.26. 11:43

Diego „futballzseni” Maradona a napokban igencsak penetráns megjegyzésre ragadtatta magát. Karaktere már eddig is erősen megosztotta az embereket. Emlékezzünk csak az 1986-os VB negyeddöntőre, ahol az angolok ellen kézzel juttatta a labdát a kapuba. A gólt Isten keze szerezte – vallotta! Egyesek szerint ő a valaha élt leginvenciózusabb, legmozgékonyabb futballfenomén. Mások szerint egy egocentrikus kellemetlenkedő. Az argentin válogatott egykoron volt nagyágyúja, kokainfogyasztásért a nápolyi börtönt is megjárt labdarúgó (állítólag ezret tudott dekázni az üres sörösdobozzal) manapság a válogatott vezetőjeként osztja az észt. Elegáns öltönyben a partvonalról dirigál.

 A világbajnok futballistát az utóbbi időben folyamatosan kritizálták, mivel a válogatott vergődött a selejtezősorozatban, és csak az utolsó két fordulóban aratott győzelmével szerezte meg a VB részvételi jogot. Errő Ő, hogy ledorongolja a médiamunkások siserehadát egy obszcén kijelentést tett:

"Néhányan maguk közül nem hittek ennek a csapatnak és szemtelenül fenyegettek engem. Ma idegen segítség nélkül, büszkén jutottunk a világbajnokságra. Azoknak, akik nem hittek nekünk, egyetlen üzenetem van - és itt bocsánatot kérek a hölgyektől: Szopjanak le és még egyszer szopjanak le"

Itt tölthető le: https://www.youtube.com/watch?v=eBOS0LXt33Y&feature=player_embedded

Erre azonban már a FIFA korifeusai is felkapták a fejüket! Trágársága miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága tör majd pálcát felette. 

Némi tanulságot is levonhatunk a történtekből!

Milyen szerepköröknek kell megfelelnie médiamákonyos korunk sportvezetőjének? Vajon tényleg az a legjobb sportvezető, aki jó futballista volt egykoron? Ezt a gondolati analógiát követve akkor a legjobb szakács a legjobb étteremvezető, nemdebár? Áh, dehogy. Csak a sportipar fogaskerekei sajátosan őrölnek. Az itt tevékenykedők sokasága (tisztelet a kivételnek nem törekszik a know-how megszerzésére), hanem túl élete zenitjén, sportpályafutásából próbál ihletet meríteni. Csak hát az nem ugyanaz. Performance on the pitch! Performance off the pitch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az isteni Diego!                               Istenem Diego!

S végül visszatérve Maradonára. Kicsoda Ő valójában? Egy meg nem értett zseni? Vagy egy idejétmúlt futballsztár, aki nem tudja, hogyan kezelje sportvezetői státuszából fakadó feladatait? Mondjátok és beszélgessünk!?

A bejegyzés trackback címe:

https://bery.blog.hu/api/trackback/id/tr571475797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2009.10.27. 11:34:15

Szerintem a világ valaha élt legjobb focistája. Meg nem értett zseninek nem nevezném. Azt, hogy 1986-ban gyakorlatilag egymaga nyerte meg a VB-t, senki sem vitatja. Ugyanakkor egy szörnyű természetű, gyarló ember. (én is, csak sajnos sz@rul focizok:-))
süti beállítások módosítása